Laddar

Vårt team med finansiella
experter skapar hållbara lösningar

Investeringar

Låna till investeringar och säkra ditt oberoende

Råd om lån

Allmäna råd om lån och krediter

Spara till pensionen

Gör en plan för guldkantad pensionering

Akutlån


Konsumentkredit

Konsumentkredit

När man lånar pengar som privatperson för att köpa varor, tjänster eller fastigheter regleras villkoren av konsumentkreditlagen. Lånevillkoren är tvingande till konsumentens förmån vilket innebär att långivaren/säljaren endast kan erbjuda villkor som står i överensstämmelse med konsumentkreditlagen eller är förmånligare än vad lagen kräver.

Konsumentkreditlagen reglerar lån mellan näringsidkare/kreditinstitut och privatpersoner. För krediter mellan företag gäller andra villkor. När överenskommelse träffas om att köpa en vara på kredit måste avtalsvillkoren lämnas skriftligen, undantag finns dock (t.ex. om krediten är mindre än 1500kr).

Kreditgivaren skall göra en kreditprövning innan krediten beviljas, hänsyn skall tas till att krediten kan ha stor påverkan på den sökandes ekonomi och skall beviljas med hänsyn tagen till återbetalningsförmågan.

Om man behöver låna pengar för att köpa en produkt eller tjänst kan man också finansiera köpet med en vanlig blancokredit som kan beviljas av banken eller annat kreditinstitut.

Konsumtionslån online

Konsumtionslån är lån som vem som helst kan söka och som kan användas för vilken typ av konsumtion som helst. Konsumtionslån är en effektiv lösning om du får plötsliga utgifter som bilreparationer, elräkningar, maträkningar etc. och har ont om kontanter. Hur effektiva en budgetplan än må vara kommer det att finnas situationer där det behövs brådskande stöd för att täcka upp en del kostnader innan lönen kommer nästa gång. Lån som är extra dyra kallas högstnadskrediter. (läs mer här)

Ett konsumtions lån kan hjälpa låntagaren att ta itu med de saker som måste betalas. Låntagaren kan ofta välja själv hur lång tid lånet ska löpa på och hos vissa långivare kan konsumtionslånet amorteras med valfria belopp.

Den mest största fördelen med ett konsumtions lån är den snabba hanteringsprocessen. I de flesta fallen får en låntagare pengarna på kontot eller via utbetalningsavi redan inom några dagar.

En annan stor fördel med ett vanligt konsumtions lån är den bekväma och konfidentiell transaktionsprocessen. Utan alla tråkiga och ofta onödiga formaliteter tar det knappast mer än några minuter att ansöka om lån. Eftersom uppgifterna för transaktionen överförs med hjälp av senaste krypteringsteknik, är denna process säker och tillförlitligt.

Konsumentkreditlagen

Läs mer

Lägre månadskostnad på lån – så går det till

Hur hittar jag ett snabbt lån?

10+ erfarenhet som finansiell rådgivare

Ett team med erfarenhet

Vi arbetar i förtroendebranschen

Erbjuder bäst service

Vi strävar efter att erbjuda bäst kundbemötande

Prisvärda lösningar

Vi hittar de billigaste lånen och lönsamaste sparandet.

Kontakta oss nu

Vårt erfarna team

Bengt Jansson

Skattekonsult

Adam Nyman

Skattekonsult

Mia Jansson

Lånehandläggare

Pia Kvist

Privatrådgivare

Vad säger våra klienter?

Aktuella projekt

Konsultuppdrag

Vi hjälper kunder att samla lån

Krediter

Företagskrediter för verksamhter i tillväxt

Bättre lån

Låna pengar med bättre villkor

Sparkonton

Vi hittar lösningar med bättre avkastning

Vår framgång - din utdelning

300

Lånelösningar

27

Långivare

125

Positiva omdömen

99

Nöjda kunder

Intresseanmälan

+46 (0)771 - 42 33 00

Kontakt för skuldsanering Konsumentverket
Tage Erlandergatan 8A
Post adress: Box 48 651 02 Karlstad